Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Museum Eperon d'Or in Izegem op reservatie weer van start

www.kw.be

14 mei 2020

Na een periode van gedwongen sluiting, opent museumsite Eperon d'Or vanaf dinsdag 19 mei opnieuw de deuren. "Een ideale gelegenheid voor de Izegemnaar om kennis te maken met de roemrijke geschiedenis van borstels en schoenen", zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

"Eperon d'Or kreeg al tienduizenden bezoekers over de vloer, maar veel Izegemnaars maakten nog geen kennis met het prachtige gebouw dat symbool staat voor de historische nijverheden die onze stad groot maakten", verduidelijkt de schepen. "Het museumteam zorgde voor een uitgetekend parcours door het art deco-gebouw, waardoor de bezoekers kennismaken met de topcollectie van schoenen en borstels, de grondstoffen, machines en het productieproces. Maar ook andere unieke stukken kan je bewonderen, zoals de landkaart van Izegem uit 1746."

"Er zijn pareltjes van voormalige Izegemse topfirma's te zien en Eperon d'Or besteedt ook heel wat aandacht aan de nieuwste collecties van Belgische ontwerpers zoals Frida, March23, Atelier Content, Nathalie Verlinden, Morobé, Cathérine Willems en Cara Rosa", zegt conservator Hilde Colpaert.

Vooraf reserveren

"Om alles in goede banen te leiden moeten bezoekers vooraf reserveren via de webshop. Tijdens de normale openingsuren kunnen om het half uur twee bezoekers of een gezin het museum binnen. Met grondmarkeringen is een parcours uitgetekend waardoor de bezoekers met alle aspecten van de industriële erfgoedsite kunnen kennismaken", legt Hilde Colpaert uit. "Waar de bezoeker mee in contact komt, wordt regelmatig ontsmet en gereinigd, waardoor alles in optimale omstandigheden kan verlopen. De touchscreens nemen we niet in gebruik, de audiogidsen kunnen indien gewenst gebruikt worden en worden telkens ontsmet."

(Valentijn Dumoulein)