Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Lezers vinden weg terug naar Izegemse bibliotheek

www.hln.be

7 september 2020

Terwijl in Vlaanderen de bibliotheken sinds mei tot een derde minder bezoekers hebben, is de volledige heropstart in Izegem vorige week een succes. “Vorige week hadden we gemiddeld 280 bezoekers per dag, een hoger cijfer dan vorig jaar, en dat is een opsteker”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

“De voorbije maanden was er een combinatie van afhaalservice op afspraak en een toegankelijke bibliotheek. Sinds 1 september is de afhaalservice op afspraak weggevallen en is de Izegemse bibliotheek opnieuw te bezoeken tijdens de normale openingsuren”, zegt schepen Himpe. “Terwijl de bezoekerscijfers de voorbije periode ook hier kelderden, zijn de eerste signalen voor september wel hoopgevend. Zeker doordat er op dit ogenblik maar twintig bezoekers tegelijkertijd in de bibliotheek binnen mogen en er in de leeszaal voor de kranten en tijdschriften maar veertien personen toegelaten worden, zijn de gemiddelde cijfers van vorige week zeer positief.”

Coronaproof werken

Bibliothecaris Nicolas Cappelle benadrukt dat de Izegemse bibliotheek volledig coronaproof werkt. “Het dragen van een mondmasker is verplicht in de bibliotheek, ook als men de krant of een tijdschrift leest of gebruik maakt van de internetcomputers. Er wordt voor gezorgd dat alles regelmatig ontsmet wordt, waardoor niemand angst moet hebben om een bezoek te brengen aan de bibliotheek.” Binnenkort start de bibliotheek ook de extra bibactiviteiten op onder de nieuwe naam ‘De Kennismaekerij’, de opvolger van het Boekenfeest. “Die activiteiten zullen op andere locaties plaatsvinden dan in de bibliotheek, omdat de Plantijnzaal te klein is om coronaproof te werken”, besluit schepen Kurt Himpe.

(Valentijn Dumoulein)