Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse Cultuurtrofee postuum voor Bertrand Nolf

Krant van West-Vlaanderen

10 januari 2020

Bertrand Nolf, de archivaris van de heemkundige kring Ten Mandere, kreeg de prijs postuum op zondag 26 januari tijdens een officiële plechtigheid. Schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) overhandigde het kunstwerk aan de dochters van Bertrand Nolf. “De beslissing om aan Bertrand Nolf de Cultuurtrofee uit te reiken, gebeurde in oktober vorig jaar. Hij overleed 14 dagen later, waardoor de trofee jammer genoeg postuum moest overhandigd worden.

Bertrand Nolf was archivaris van de heemkundige kring Ten Mandere en verdiepte zich in familiegeschiedenis. “Hij maakte tientallen kwartierstaten op en schreef tal van historische publicaties”, verduidelijkt voorzitter van de Cultuurraad Geert Declerck. “Met het artikel over de Beeldenstorm van 1566 en de gevolgen voor de Izegemse regio sleepte hij in 2014 ook de Prijs Heemkunde West-Vlaanderen in de wacht. Daarnaast was hij de grote bezieler én redder van het historisch stadsarchief.”

“Het kunstwerk uit blauwe hardsteen als trofee symboliseert Bertrand Nolf als persoon op verschillende manieren. Kunstenaar Piet Duthoit uit Emelgem maakte een kunstwerk in de vorm van een boom. Het is een hersenstam, een stamboom, waarin de laureaat zich intellectueel thuis zou vinden”, aldus Kurt Himpe.