Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse boekenruilkastjes bieden soelaas

www.kw.be

17 maart 2020

Al vijf jaar zijn er in Izegem boekenruilkastjes. “Die bewijzen in deze periode nu echt wel hun nut en bieden zeker soelaas voor heel wat literatuurfans”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “Vorig jaar werd het aantal kastjes nog uitgebreid van zes tot negen zodat er een spreiding is over de hele stad.”

“Onder het motto ‘Neem er een en zet er een terug’ kan iedereen gratis een boek nemen uit de kastjes. De bedoeling is dat iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven kan inblazen door ze door te geven aan een andere lezer. Zo kan een boekenwurm nieuwe thema’s en auteurs ontdekken. De kastjes worden regelmatig aangevuld met boeken uit de voorraad van de bibliotheek of met geschonken boeken”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De boekenruilkastjes bevinden zich aan de sportdienst, het JOC, ’t SoK, het Dorpshuis in Emelgem, in de Molstraat, aan de pastorie op de Bosmolens, aan de Dankkapel in de Roeselaarsestraat, Okido en op de wijk Sint-Rafaël.”

“We verduidelijken wel nog even dat ontleende bibliotheekmaterialen niet in die kastjes mogen geplaatst worden. Dat kan wel via de ingeefluiken aan de bibliotheek”, besluit schepen Himpe.

(Lode Blomme)