Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse bibliotheek gaat voluit digitaal

www.kw.be

2 april 2020

Nu de deuren noodgedwongen moeten gesloten worden, gaat de Izegemse bibliotheek voluit digitaal. "We bieden aan iedereen een ruim aanbod, van podiumvoorstellingen tot prentenboeken", zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).

"Heel wat mensen zijn op zoek naar informatie. Iedereen kan tijdens deze periode gratis en zonder aanmelden het krantenarchief raadplegen. Dat is niet alleen interessant voor de bibliotheekbezoeker die nu de krantenhoek in de bibliotheek moet missen, maar ook voor de leerlingen en leraars die van thuis uit opdrachten moeten maken", aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. "Voor de kinderen is er ook een interessant aanbod van AVI- en prentenboeken".

"Via de bibliotheeksite kunnen er ook meer dan veertig podiumvoorstellingen voor jong en oud bekeken worden", vult schepen Himpe aan. "En de negen boekenruilkastjes die verspreid in de stad ophangen, zijn populairder dan ooit."

Overgang volop bezig

De Izegemse bibliotheek is achter de schermen ook volop bezig met de overgang naar het Eengemaakt Bibliotheeksysteem. "Het nieuwe zelfscansysteem is zo goed als geďnstalleerd en de systemen worden nu getest. Na de sluitingsperiode zal de bezoeker dus onmiddellijk van het nieuwe systeem kunnen gebruik maken", besluit Himpe.