Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse beiaardconcerten voor het eerst via livestream

www.kw.be

8 juni 2020

Maandagavond wordt voor de eerste keer in Izegem een beiaardconcert tot in alle huiskamers gebracht, met een livestream.

"Het is het eerste publieke concert dat plaatsvindt in onze stad sinds de lockdown", zegt erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA). "De voorbije jaren was dit telkens met een luisterplaats op het Bad Zwischenahnplein, maar door de omstandigheden is er gekozen voor een livestream via de Facebookpagina van cultuurhuis De Leest", verduidelijkt de schepen. "De concerten beluisteren kan uiteraard ook in de omgeving van de Sint-Tillokerk door een rustige plaats op te zoeken en vooral te genieten. De programmabrochure is digitaal ter beschikking op de website van De Leest en wordt telkens ook geafficheerd in het portaal van de kerk."

Jongste beiaardier

"Om 20 uur start vanuit de toren van de Sint-Tillokerk het concert door Koen Cosaert, die dertig jaar actief is als stadsbeiaardier", zegt de schepen. "Het concert met 14 nummers bevat vanavond ook een reeks liedjes voor deze bijzondere periode, zoals Always look on the bright side of life, We zullen doorgaan en Stand by Me. Op 15 juni is er een vierhandig concert door Koen Cosaert en zijn zoon Florian, die ook stadsbeiaardier is van Izegem en nog altijd de jongste beiaardier van het land is. Op 22 juni is gastbeiaardier Jakob Devreese aan de beurt. Gastbeiaardier Liesbeth Janssens brengt een concert op 29 juni en beiaardier Wim Berteloot sluit de reeks af op maandag 6 juli.

(Valentijn Dumoulein)