Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem krijgt monument om coronaperiode te herdenken

Het Laatste Nieuws

10 september 2020

Het stadsbestuur van Izegem gaat in op het voorstel van gemeenteraadslid Nick Verschoot (N-VA) om op een publieke locatie een aandenken voor coronaslachtoffers te plaatsen.

"Alle inwoners werden op de een of andere manier getroffen door het coronavirus", zegt gemeenteraadslid Nick Verschoot. "De laatste gebeurtenis die zo'n grote invloed had op onze stad was de Tweede Wereldoorlog. Met een aandenken kunnen we de veerkracht, de hoop en de solidariteit in deze moeilijke coronaperiode vereeuwigen."

Schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) heeft een concreet plan om het voorstel vorm te geven. "Op het grasplein aan Prizma Campus Middenschool Izegem staat een grote blok blauwe hardsteen. Twintig jaar geleden had volksfiguur Paul Berlamont het idee om een kunstwerk te laten groeien op die plaats", zegt schepen Himpe. "Enkele maanden geleden had ik al een gesprek met Paul Berlamont over mogelijke initiatieven hiermee en nu vallen de puzzelstukken samen. Hij gaat akkoord dat we deze blauwe hardsteen omvormen tot een monument ter herdenking aan de coronaperiode. Ik ben ervan overtuigd dat we een kunstenaar aan het werk kunnen zetten om de steen de nodige symboliek te geven", besluit schepen Himpe.

(Valentijn Dumoulein)