Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem krijgt monument om coronaperiode te herdenken

www.hln.be

9 september 2020

Het stadsbestuur van Izegem gaat in op het voorstel van gemeenteraadslid Nick Verschoot (N-VA) om op een publieke locatie een aandenken voor coronaslachtoffers te plaatsen.

“Het coronavirus sloeg de voorbije maanden ook in onze stad toe en alle inwoners werden of worden op de een of andere manier getroffen door besmetting, een overlijden, minder menselijk contact en ook heel wat bedrijven en handelszaken werden getroffen”, zegt gemeenteraadslid Nick Verschoot. De laatste gebeurtenis die zo’n grote invloed had op onze stad was de Tweede Wereldoorlog. Met een aandenken kunnen we de veerkracht, de hoop en de solidariteit in deze moeilijke coronaperiode vereeuwigen.”

Blauwe hardsteen

Schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA) heeft een concreet plan om het voorstel vorm te geven. “Op het grasplein aan Prizma Campus Middenschool Izegem staat een grote blok blauwe hardsteen. Twintig jaar geleden had volksfiguur Paul Berlamont het idee om een kunstwerk te laten groeien op die plaats. Tientallen mensen en bedrijven deden een gift en zo kon de hardsteen aangekocht worden. Op Open Monumentendag in 2003 werd het standbeeld al geschonken aan de stad en kunstenaar Isidoor Goddeeris begon toen met het kappen van de steen. Door omstandigheden is het initiatief stilgevallen”, zegt schepen Himpe. “Enkele maanden geleden had ik al een gesprek met Paul Berlamont over mogelijke initiatieven hiermee en nu vallen de puzzelstukken samen. Hij gaat akkoord dat we deze blauwe hardsteen omvormen tot een monument ter herdenking aan de coronaperiode en aan zorg en welzijn.”

(Valentijn Dumoulein)