Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or verwelkomt evenveel bezoekers

www.nieuwsblad.be

4 augustus 2020

Met 750 bezoekers en deelnemers aan de museumactiviteiten, heeft de industriële erfgoedsite Eperon d’Or een sterke eerste zomermaand achter de rug. “Deze bezoekerscijfers zijn zelfs vergelijkbaar met die van vorig jaar”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

In juli en augustus kunnen Izegemnaars dit jaar gratis het museum Eperon d’Or bezoeken. Op die manier krijgen ze de kans de zomer in eigen streek te beleven. Een aanbod dat zeker aanslaat.

Maar de goede cijfers zijn ook mede het gevolg van het nieuwe familieparcours dat er werd uitgestippeld. “Dat brengt heel wat jonge bezoekers naar het museum”, verduidelijkt schepen Kurt Himpe. “Ook uit de andere provincies komen geïnteresseerden en dat heeft vooral te maken met de Museumpass. Maar we registreerden ook bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk.”

Meer families

Publieksmedewerker Lieven Lamote ziet nog een andere verklaring waardoor de cijfers op peil blijven. “Tijdens de zomermaanden zijn er vooral individuele en familiale bezoeken en sowieso minder groepsbezoeken, waardoor we momenteel minder de gevolgen van de coronamaatregelen ondervinden”, vult hij aan. “Ook het streekbezoekerscentrum noteerde heel wat geïnteresseerden die op zoek zijn naar leuke zomeractiviteiten in eigen streek.”

Open Monumentendag

De eerstvolgende grote activiteit die er zit aan te komen is Open Monumentendag op zondag 13 september. “Er zijn dan rondleidingen met gidsen in de drie Izegemse bovenbouwscholen. De rondleidingen in ‘den Avé’ zijn zo goed als volzet, maar er zijn nog plaatsen vrij voor bezoeken aan het Sint-Jozefscollege en het VTI, waarbij de deelnemers met gidsbeurten vol sappige verhalen ondergedompeld worden in de geschiedenis van de scholen”, aldus publieksmedewerker Lie Cauwelier.

De fotoshoots voor de beroeps- en amateurfotografen in het klooster de Pélichy zijn intussen volzet. Ook voor de tweede fotoshootdag op 20 september was het een stormloop, maar elke kandidaat heeft een tijdslot gekregen.

www.eperondor.be

(Frank Meurisse)