Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or mist heropstart niet

www.nieuwsblad.be

9 juni 2020

Sinds een tweetal weken is het museum Eperon d’Or weer open. Door de coronamaatregelen wordt met reservaties gewerkt en worden de bezoekers volgens bepaalde tijdssloten binnengelaten.

“Door de omstandigheden kunnen we nog geen groepsbezoeken toelaten en moeten we het aantal bezoekers beperken, maar er is alweer heel wat belangstelling”, zegt schepen van Musea en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Tijdens de eerste week van heropening hadden we onmiddellijk al tientallen bezoekers en het viel op dat heel wat bezoekers met de Museumpas hun weg vonden naar Eperon d’Or. De voorbije weekends was er weer een gezellige drukte en de voorbije zondag was alles zelfs volgeboekt”, luidt het bij de schepen.

Sinds 7 juni is ook de Kunstzomer van Toerisme Leiestreek gestart in Izegem en zowel Eperon d’Or als het Museum ‘Stoom en Stroom’ zijn het decor voor heel wat kunstwerken. Daardoor was er nog veel meer interesse om een bezoekje te brengen aan Eperon d’Or.

“Het museum lokte sinds de heropstart niet alleen heel wat bezoekers uit eigen stad, maar ook bezoekers uit andere provincies. De Museumpas is zeker een grote troef voor het museum door het brede netwerk waarin Eperon d’Or terechtkomt. Belangrijk is wel dat mensen die het museum op hun verlanglijstje zetten, vooraf reserveren”, besluit schepen Himpe.

Reserveren kan via www.eperondor.be of 051-31.64.46.

(Frank Meurisse)