Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or laat maar twee bezoekers per half uur binnen

Het Nieuwsblad

15 mei 2020

Na een periode van gedwongen sluiting laat museum Eperon d'Or vanaf dinsdag weer mondjesmaat bezoekers toe. Daarvoor is een aantal maatregelen uitgetekend.

“Een ideale gelegenheid voor de Izegemnaar om kennis te maken met de roemrijke geschiedenis van borstels en schoenen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA). “Eperon d'Or kreeg al tienduizenden bezoekers over de vloer, maar veel Izegemnaars maakten nog geen kennis met het prachtige museum.”

Dat zal nu weer kunnen, zij het onder een paar beperkende maatregelen om de veiligheid te garanderen. Het museumteam stippelde een parcours door het art-decoge-bouw uit, met markeringen op de grond. De route leidt iedereen veilig langs de topcollectie van schoenen en borstels, de grondstoffen, machines en het productieproces.

Reserveren

Om alles in goede banen te leiden, moeten bezoekers vooraf reserveren via de webshop. Tijdens de normale openingsuren kunnen om het half uur twee bezoekers of een gezin het museum binnen. Waar de bezoekers mee in contact komen, wordt regelmatig ontsmet en gereinigd, waardoor alles in optimale omstandigheden kan verlopen. De aanraakschermen dienen voorlopig niet om aan te raken, de bezoekers kunnen de audiogidsen gebruiken, waarna ze telkens worden ontsmet.

“Er zijn pareltjes van voormalige Izegemse topfirma's te bewonderen en Eperon d'Or besteedt ook heel wat aandacht aan de nieuwste collecties van Belgische ontwerpers”, zegt conservator Hilde Colpaert.

Info: www.eperondor.be. Voor hulp bij reservatie bel je 051-31.64.46.

(Frank Meurisse)