Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Boekenfeest opgedoopt tot 'Kennismaekerij'

www.hln.be

21 september 2020

Na vijf succesvolle edities van het Boekenfeest gaat het initiatief verder onder een nieuwe vlag. “Met de Kennismaekerij willen we de Izegemnaar kennis laten maken met tal van onderwerpen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“Met de Kennismaekerij zetten we een stap dichter bij de bibliotheek 3.0. Een belevingsbibliotheek die over de muur kijkt, samen met tal van partners, om mensen samen te brengen. De Kennismaekerij gaat van start met ‘Een gezond evenwicht in lijf en leden’, nu meer dan ooit een actueel thema”, verduidelijkt schepen Himpe.

“We strikten voor deze eerste editie heel wat grote namen”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Gezondheidscoach Sonja Kimpen, actrice Leen Dendievel en Ann Ceurvels, oud-wielrenner en ploegleider Rudy Pevenage en dokter Albert Clarysse zijn enkele voorbeelden van sprekers die de Kennismaekerij vormgeven. We strikten ook professor Nico Callewaert voor een gespreksavond over een vaccin tegen Covid-19. In het programma is er ook een familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg, een wandeling langs Izegemse woorden en beelden in samenwerking met Izegemse auteurs en een voordracht over medische clichés waarbij de deelnemers vooraf hun vragen kunnen doorsturen”, besluit Nicolas Cappelle.

Alle informatie over de ticketverkoop en het volledige programma op izegem.bibliotheek.be.

(Valentijn Dumoulein)