Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Beiaardconcerten live in de huiskamer

Het Nieuwsblad

23 mei 2020

De traditionele beiaardconcerten in het voorjaar vinden ook dit jaar onverminderd plaats. “Het ziet er door de coronamaatregelen naar uit dat dit de enige concerten zijn die tijdens het voorjaar wél zullen plaatsvinden”, zegt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

De omstandigheden noopten de organisatoren wel te sleutelen aan de formule. “De luisterplaats aan het voormalige borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat zal niet ingericht worden en er zijn ook geen intermezzi van andere kunstenaars tijdens het concert”, legt Geerwin Vandekerckhove van de werkgroep beiaard uit. “Vorig jaar al werden beelden van de beiaardier gestreamd naar de luisterplaats. Nu zullen we ze livestreamen via de Facebookpagina van cultuurhuis De Leest, zodat iedereen van thuis uit de concerten kan volgen.”

De programmabrochure is digitaal ter beschikking op de website van De Leest en wordt telkens ook geafficheerd in het portaal van de Sint-Tillokerk. Het eerste concert vindt plaats op maandag 8 juni.

(Frank Meurisse)