Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Afhaalservice bibliotheek straks ook op zaterdag

Het Laatste Nieuws

18 mei 2020

De afhaalservice die in tijden van corona werd opgezet door de Izegemse bibliotheek is een groot succes. Vanaf deze week worden de afhaalmomenten uitgebreid.

"Er zijn tot nu toe bijna 700 pakketten in de bibliotheek afgehaald en dus gingen er al duizenden collectiestukken de deur uit", weet schepen van bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). "Maar omdat er nu weer meer mensen aan de slag zijn, breiden we de afhaalmomenten uit. Tot nu toe waren die op weekdagen tussen 8.30 en 12 uur en van 14 tot 17 uur, maar vanaf deze week zal dat ook mogelijk zijn op zaterdag van 10 tot 16 uur."

De alternatieve dienstverlening is er alleen voor mensen die al lid zijn van de bibliotheek. "Elke bibliotheekgebruiker kan één keer per week een bestelling plaatsen en maximaal tien stuks aanvragen. Voor de strips is de limiet zes stuks en voor dvd's vijf", vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. "Via de website van de bibliotheek kan je in de catalogus zoeken naar de beschikbare stukken en op de website kan je vervolgens een online afspraak maken om de bestelling af te halen. Er moet minimum één dag op voorhand gereserveerd worden en de aanvragen worden chronologisch afgehandeld. Na de registratie van de aanvraag krijgt de bibliotheekgebruiker een mail met de bevestiging van datum en tijdstip om de collectiestukken op te halen. Alle bestellingen tijdens de alternatieve dienstverlening zijn gratis. Wie problemen heeft om te reserveren kan per mail of telefonisch contact opnemen met de bibliotheek. Boeken terugbrengen doe je via de inleverbus aan de ingang. Teruggebrachte collectiestukken worden drie dagen in quarantaine geplaatst."

(Charlotte Degezelle)