Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Topaffiche voor vijfde Boekenfeest

Krant van West-Vlaanderen

14 juni 2019

De vijfde editie van het Boekenfeest kan uitpakken met een topaffiche. Met het Boekenfeest wil de bibliotheek zich in de markt zetten als kenniscentrum. “Dit jaar draait alles rond duurzaamheid, ecologie en klimaat”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “We konden heel wat gerenommeerde gastsprekers strikken. Het startschot wordt gegeven op 12 september met bioloog en schrijver Dirk Draulans. Nele Colle zorgt voor een interactieve avond met duurzame tips om rust en ruimte in je huis te brengen. Professor Bernard Mazijn is tijdens het Boekenfeest gastspreker over de wereldwijde oorlog om grondstoffen, Maarten Boudry over ecologisch doemdenken en Low Impact Man Steven Vromman zakt ook af naar onze stad met een eco-comedy.” Radio Oorwoud komt met het concert ‘Vuil! Vuil! Vuil!’ naar De Leest.

Ook Chris Duchauchoit staat op de affiche van het Boekenfeest. “Hij brengt een geheel andere kijk op de hond als favoriet huisdier. Erik Rombaut komt spreken over de lintbebouwing en de Vlaamse verkavelingen en we strikten ook VRT-journalist Michaël Vandroogenbroeck over ecologisch beleggen. Francesca Vanthielen sluit met de Klimaatzaak het Boekenfeest af op 4 december. Met Jonas Mallisse, de man achter de voedsel-app Too Good To Go en bio-ingenieur Niel Verbrigghe wordt dit keer ook sterk de Izegemse kaart getrokken. De gespreksavonden vinden plaats in Prizma Campus College, waar beiden studeerden”, aldus schepen Himpe.

Op 5 oktober is er traditioneel ook een verwendag in de bib en zijn er twee creatieve workshops in de Standaard Boekhandel. De verwendag is ook de startdag van de Kinder- en Jeugdjury. Het Boekenfeest loopt van 12 september tot 4 december.

Info: izegem.bibliotheek.be.

(PVH)