Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stormloop op fotosessie in voormalige drukkerij Strobbe

www.hln.be

16 juli 2019

Op zondag 8 september gaat de voormalige drukkerij Strobbe exclusief voor beroeps- en amateurfotografen open en dat blijkt alweer een schot in de roos. Amper een dag na de start van de inschrijvingen is al meer dan de helft volzet.

Erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA) neemt voor de derde keer het initiatief om een locatie open te zetten voor beroeps- en amateurfotografen. “De gebouwen van drukkerij Strobbe krijgen binnenkort een nieuwe bestemming. “Er komt een geďntegreerde Kunstacademie en bibliotheek en ook het historisch stadsarchief en de heemkundige kring zullen er onderdak krijgen”, zegt hij.

Niet alleen de kantoorgebouwen aan de Kasteelstraat worden opengesteld, ook in de imposante fabriekshallen en de magazijnen zullen foto’s kunnen genomen worden, soms met een prachtig zicht op de stad. In een deel van de gebouwen is nog historisch drukmaterieel aanwezig.

“Net zoals tijdens de fotodagen in kasteel Wolvenhof en de Paterskerk moeten fotografen zich eerst registreren. Drukkerij Strobbe zal van 10 tot 18 uur open zijn en er kunnen tien fotografen per uur in het gebouw”, aldus Himpe. “Deze keer kunnen we meer fotografen per uur toelaten omdat de site veel groter is dan de gebouwen die de voorbije twee jaar ter beschikking gesteld werden.”

Er kan via de website van Eperon d’Or ingeschreven worden. “Het zijn ook enkel fotografen die toegelaten worden en de bedoeling is dat het gebouw in de kijker gezet wordt. Er is dus geen sprake van fotoshoots met personen. Ook de buitenomgeving van de drukkerij zal kunnen gefotografeerd worden”, besluit schepen Himpe.

(Valentijn Dumoulein)