Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad zoekt kandidaten voor Guldensporenprijs 2019

Het Laatste Nieuws

7 mei 2019

Naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap reikt de stad tweejaarlijks de Guldensporenprijs uit en ook dit jaar gebeurt dat.

Het gaat om een prijs die aan een bestaande, een nieuwe of vernieuwde zaak toegekend wordt, onafhankelijk van de sector waarin het bedrijf, de winkel of de zaak actief is. “Om eigenaars van handelszaken of bedrijven ertoe aan te zetten om te opteren voor een Nederlandstalige of een plaatsgebonden naam, willen we die zaken belonen met een prijs”, vertelt cultuurschepen Kurt HImpe (N-VA). “De namen moeten origineel zijn, verwijzen naar de aard van de activiteit of de geschiedenis van de zaak of haar omgeving.

Ook inwoners

In 2007 werd de prijs voor de eerste keer uitgereikt en toen wonnen De Smaak, Den Bustle en ’t Stil Ende de Guldensporenprijs. In 2015 viel beeldhouwatelier Het Kapsalon in de prijzen, gevolgd door eetcafé ’t Hemelhuys in 2017.

“Iedereen mag een kandidaat indienen. Dus zowel het bedrijf of de uitbater zelf, maar ook inwoners mogen een kandidaat naar voren schuiven als ze vinden dat een bestaande, nieuwe of vernieuwde zaak in aanmerking komt voor de Guldensporenprijs”, verduidelijkt voorzitter van het 11 juli-comité Nick Verschoot. “De winnaar van de Guldensporenprijs krijgt een origineel uithangbord dat op de officiële plechtigheid naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag zal uitgereikt worden.”

Kandidaturen kunnen tot 31 mei ingediend worden via het mailadres kim.decoster@izegem.be.

(Valentijn Dumoulein)