Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stadsarchief krijgt originele ontwerpen van twee scholen

Het Laatste Nieuws

25 april 2019

Het stadsbestuur van Izegem kreeg recent enkele schenkingen van CVO 3 Hofsteden, het centrum voor volwassenenonderwijs.

"Vooral het ontwerp uit 1900 voor de bouw van de voormalige nijverheidsschool in de Baron de Pélichystraat is interessant", vertelt erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA). De mooie met de hand ingekleurde tekening van de voorgevel van de hand van architect Jules Vercoutere is een aanwinst. Deze architect ontwierp onder andere ook het oude postgebouw op de hoek van de Roeselaarsestraat en de Baron de Pélichystraat."

"Bij de aanwinsten zit ook een ontwerp uit 1879 voor de bouw van een school. Het was eerst niet helemaal duidelijk waarover dit ontwerp handelde, maar Bart Blomme van de heemkundige kring Ten Mandere wees op een artikel in 'Le Progrès' van 29 juli 1880 waarin verwezen wordt naar de schoolgebouwen van Ave Maria", aldus de archiefschepen.

De schenkingen komen van het CVO 3 Hofsteden, die onlangs de gebouwen in de Meiboomstraat verlieten en naar de Bellevuestraat trokken. "De archiefstukken waren vroeger van de nijverheidsschool die na de sluiting in 1983 de Stedelijke Leergangen werd. Die Stedelijke Leergangen fusioneerden dan later met het CVO PTI die dan zelf overgenomen werden door het CVO 3 Hofsteden", besluit Himpe.

(Valentijn Dumoulein)