Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Redder stadsarchief overleden

Het Nieuwsblad

30 oktober 2019

Heemkring Ten Mandere is in diepe rouw. Hun archivaris en bestuurslid Bertrand Nolf is maandag op 68-jarige leeftijd overleden. Onlangs werd hij nog uitgeroepen tot winnaar van de cultuurtrofee. Die zal hem nu postuum uitgereikt worden.

Bertrand Nolf verdiende meer dan zijn strepen op geschiedkundig vlak. Hij schreef talloze publicaties over de geschiedenis van Izegem. Hij sleepte in 2014 de Prijs Heemkunde West-Vlaanderen in de wacht. Hij was ook een expert op het vlak van familiekunde.

Een andere grote verdienste was de redding van het stadsarchief. “Dat we nog een historisch stadsarchief hebben, is inderdaad zijn verdienste”, zegt schepen van Cultuur en Archief Kurt Himpe (N-VA). “Door zijn alertheid werden jaren geleden heel wat waardevolle historische documenten gered van de papiercontainer. Daardoor heeft hij de geschiedenis van onze stad een toekomst gegeven.” In februari nog heeft Nolf tijdens een officiële plechtigheid de inventaris van het historisch archief symbolisch online geplaatst.

Postume Cultuurtrofee

Twee weken geleden won Nolf de Cultuurtrofee 2019. “Ik belde hem die avond samen met voorzitter van de cultuurraad Geert Declerck nog op om hem het heuglijke nieuws te melden. Het was spijtig genoeg mijn laatste contact met hem, maar hij was bijzonder trots met het eerbetoon. De uitreiking van de trofee zal dus postuum gebeuren, maar het is een bekroning voor zijn jarenlange inzet”, besluit schepen Himpe.

Er wordt afscheid genomen van Bertrand Nolf op zaterdag 2 november om 10.30 uur in de Sint-Tillokerk.

(Frank Meurisse)