Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Pekker-beeldje tweede keer gestolen

De Standaard

24 september 2019

Het beeldje van De Pekker in Izegem dat op de hoek van de Gentsestraat en de Marktstraat zou moeten staan, is spoorloos. Er staat alleen nog een lege sokkel. De stad deed aangifte van diefstal bij de politie.

Eigenlijk verdween het beeld al een paar maanden geleden, maar door de werkzaamheden in de straat leek niemand dat vreemd te vinden. Er is intussen geen enkel spoor meer van het bronzen kunstwerk. 'Het beeld is gestolen', bevestigt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

'Het werd eind 2017 al eens tijdelijk weggenomen naar aanleiding van de aanleg van de nutsleidingen in de Marktstraat. Begin 2018 keerde het beeld terug op zijn sokkel', zegt Himpe.

Enkele maanden geleden werd vastgesteld dat het beeld weer verdwenen is. Velen linkten dat met de heraanleg van de Marktstraat. Maar nu navraag bij de diensten en betrokken aannemers niets oplevert, heeft het stadsbestuur aangifte gedaan bij de politie.

Traditie

Het pekkersbeeldje, eigenlijk een kleine broer van het pekkersbeeld dat sinds 1989 op de Grote Markt staat, dateert van 1994 en is een werk van kunstenaar Marc Claerhout.

De stad sleept al een lange 'traditie' van verdwenen kunstwerken met zich mee. In 2007 waren twee van de drie beelden van de olympische kampioenen Filip Bardoel en Ulla Werbrouck aan de ingang van het Izegemse zwembad plots weg. In 2000 was het grote pekkersbeeld op de Grote Markt weg, maar het dook later op in een revue. Onder meer toenmalig burgmeester Willy Verledens was ervan op de hoogte.

De vogels van kunstwerk De Ontmoeting op de Bosmolens verdwenen in 2011. Een Bulgaar werd later in de buurt van een handel in oud ijzer betrapt met stukken van het kunstwerk.

(Frank Meurisse)