Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw Blok@Bib maar met ruimere openingsuren

www.hln.be

20 mei 2019

De bibliotheek zet naar aanleiding van de eindexamens opnieuw de deuren open voor de studenten van het hoger onderwijs. “Maar deze editie is er een met ruimere openingsuren”, zegt bibschepen Kurt Himpe (N-VA).

Blok@Bib loopt tot vrijdag 21 juni tijdens de openingsuren van de bibliotheek. “Om de grote groep studenten op te vangen, zijn de leeszaal en de vernieuwde Plantijnzaal ter beschikking en tijdens de week is de bibliotheek voor studenten ook al open van 8 uur”, weet Himpe. 

“De studenten waren na de vorige editie vragende partij om op zaterdag langer en ook op zondag terecht te kunnen in de bibliotheek om te studeren”, verduidelijkt schepen van Jeugd Lothar Feys (N-VA). “Op zaterdag zal de Plantijnzaal tot 20 uur ter beschikking zijn en op zondag van 8 tot 20 uur. We opteren om praktische redenen om Blok@Bib alleen in de bibliotheek te organiseren.”

“De bibliotheek is op de aangepaste uren op zaterdag en op zondag is alleen toegankelijk via de Wolvestraat, aangezien de bibliotheek op die tijdstippen normaal gesloten is”, zegt Himpe. “Er hoeft niet gereserveerd te worden, wat in bepaalde andere steden wel het geval is. De studenten zullen trouwens zelf de bibliotheek openen en afsluiten.”

“De bibliotheek en de jeugddienst zullen ook tijdens deze blokperiode de studenten in de watten leggen met enkele aangename en verrassende verwenmomenten”, besluit jeugdschepen Feys.

(Valentijn Dumoulein)