Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nazaten van eigenaars Eperon d'Or bezoeken stadsmuseum

Het Laatste Nieuws

15 juli 2019

Zestig nakomelingen van de familie Vandommele, de oorspronkelijke eigenaars en zaakvoerders van Eperon d'Or, hebben zondag een bezoek gebracht aan het stadsmuseum. Dat was vroeger een schoenfabriek. De familie was ooit nog hofleverancier en heel wat van hun toenmalige schoenen prijken nu in het museum.

"De familie Vandommele leverde vanaf eind 19de eeuw vijf generaties schoenfabrikanten", vertelt erfgoedschepen Kurt Himpe (N-VA). "De groep die een bezoek bracht, zijn nazaten van Philippe Vandommele. Zijn vader stapte na de Tweede Wereldoorlog in het bedrijf Eperon d'Or en was toen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de collectie, de productie en prijsberekening. In 1953 nam hij de algemene leiding van het bedrijf in handen."

Het was Thérèse Vandommele die op het idee kwam de hele familie naar het museum mee te nemen. "Toen het museum nog niet open was, konden we hier al eens een receptie voor mijn verjaardag organiseren en ik ben verheugd dat ik nu eens mijn hele familie kan meenemen om met hen dit stukje familiegeschiedenis te delen. We zijn heel blij met hoe het gebouw als museum verder leeft", zegt ze. "Zonder de familie Vandommele zou er uiteraard geen sprake zijn van het prachtige gebouw waar het museum nu in huist", vervolgt de schepen.

(Valentijn Dumoulein)