Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie Art'Iz drie keer nationaal kampioen op Vlamo-finale

Krant van West-Vlaanderen

17 mei 2019

Op zondag 12 mei vond de Vlamo-finale voor Solisten en Kleine Ensembles plaats in het Antwerpse Koninklijk Conservatorium. “De deelnemers van de Kunstacademie Art’Iz regio Izegem behaalden zeer mooie resultaten en werden zelfs drie keer nationaal kampioen”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA).

“Bij de houtblazers werd Nore Notebaert in tweede afdeling nationaal kampioen met 90 procent en grootste onderscheiding. Maarten Grymonprez werd bij de koperblazers met 96 procent in ereafdeling nationaal kampioen en kreeg zelfs lof van de jury”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Ook bij de kleine ensembles concertslagwerk viel Art’Iz in de prijzen”, aldus directeur Wim Belaen. “Het percussieduo Juliben met Juliette Bruyneel en Iben Houtekier werd in de ereafdeling nationaal kampioen met 90 procent.”

“Bij het concertslagwerk geen nationale kampioenen, maar Kasper Dumoulin en Jonathan Gheysens behaalden wel een tweede plaats en grootste onderscheiding”, besluit directeur Belaen, die zeer tevreden is over de behaalde resultaten en de mooie resultaten van de vele deelnemers van de Kunstacademie.