Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegem krijgt twee nieuwe belevingsborden

Het Nieuwsblad

20 juni 2019

Twee nieuwe toeristische belevingsborden op de Korenmarkt en de Grote Markt helpen de Izegemnaar en de toerist een stukje Izegemse geschiedenis opnieuw te beleven. 

De Grote Markt en de Korenmarkt vormen van oudsher het centrum van de stad waar alle handel gebeurde. De lakenhal, die in het midden tussen beide markten stond, fungeerde als spil daarvan. 

De Izegemse lakenhandel was zo toonaangevend voor de grote regio dat de Gentenaren zich bedreigd voelden. Zowel in de vijftiende als in de zestiende eeuw zakten ze naar Izegem af om de hal in brand te steken. Na de tweede brand werd ze niet meer heropgebouwd, de ruďne bleef echter nog lang een bezienswaardigheid. Dit en nog veel meer info vind je terug op twee gloednieuwe toeristische belevingsborden die op beide markten geďnstalleerd werden. 

“Er werd gestreefd naar een mooie combinatie van woord en beeld”, zegt schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA). 

Stadsgidsen 

In 2017 werden in de Prins Albertlaan al twee borden geplaatst met dezelfde look. “De infoborden zijn ook een bijkomende gelegenheid voor de stadsgidsen om tijdens de grondleidingen in onze stad de deelnemers onder te dompelen in de geschiedenis”, zegt schepen van Toerisme Lisbet Bogaert (N-VA).

(Frank Meurisse)