Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Infoborden op Grote Markt Izegem na amper een maand al beschadigd

Het Nieuwsblad

9 augustus 2019

Ze staan er pas van voor de zomervakatie, maar toch zijn de informatieborden op de Grote Markt van Izegem al beschadigd.

Vandalen hebben zich uitgeleefd op de gloednieuwe toeristische infoborden. Kort voor de start van de zomervakantie werd zowel op de Korenmarkt als de Grote Markt een bord geplaatst met informatie en wetenswaardigheden over de gebouwen en de omgeving. Het exemplaar op de Grote Markt is al beschadigd. Openplakbare luikjes werden afgebroken.

"De borden zijn zo ontworpen dat ze ook voor kinderen interessant en educatief zijn, vandaar die luikjes", zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA). De onderdelen zijn verdwenen en werden op een dusdanige manier afgekraakt, dat ook de rest van het bord schade opliep. "Het is jammer dat dit moet gebeuren", zucht de schepen, die er meteen aan toevoegt dat de borden zo snel als mogelijk hersteld zullen worden.

De vandalen moeten wel over een portie lef beschikken, want het bord staat bijna pal onder een van de veiligheidscamera's die de buurt in de gaten houden. Of er beelden van de feiten zijn, is niet duidelijk.

(Frank Meurisse)