Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Heemkring mag verder werken aan inventarisatie stadsarchief

www.hln.be

16 mei 2019

Het stadsbestuur van Izegem zal ook de komende jaren blijven samenwerken met heemkring Ten Mandere voor de inventarisatie en uitbouw van het stadsarchief. Beide partijen tekenden daar al in 2014 een samenwerkingsovereenkomst over en die wordt nu verlengd.

“Leden van de heemkring werken in ons historisch archief mee aan de inventarisatie en het opbergen van waardevolle stukken in zuurvrije dozen”, vertelt archiefschepen Kurt Himpe (N-VA). “Onder leiding van de Intergemeentelijke Archiefdienst Midwest is er de voorbije jaren hard gewerkt om een volwaardig stadsarchief uit te bouwen en opzoekwerk efficiënt te laten verlopen. Om de duizenden historische stukken voor de toekomst te bewaren, zijn de helpende handen van de heemkring ook de komende jaren meer dan welkom.”

Online raadpleegbaar

Een eerste deel van de inventaris van het stadsarchief staat sinds februari online. Studenten, genealogen en onderzoekers kunnen nu niet alleen via een online systeem een aanvraag doen voor opzoekwerk, maar weten nu ook of er wel iets te vinden is over het specifieke onderwerp”, besluit de schepen. 

Met Probat, het Provinciaal Beheerprogramma voor Archieftoepassingen, wordt het historisch archief geleidelijk aan digitaal ontsloten. Op dit ogenblik zijn al 2.500 stukken uit het historisch archief opgenomen in de online inventaris en tegen de zomervakantie komen er nog honderden inventarisbeschrijvingen bij.

(Valentijn Dumoulein)