Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Franse borstelfederatie bezoekt Eperon d'Or

Het Laatste Nieuws

22 oktober 2019

Op maandag 21 oktober ontving de stad een delegatie van de Fédération française de la Brosserie op de industriële erfgoedsite Eperon d’Or. Ze werden er ontvangen door schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA) en voorzitter van de Belgische borstelfederatie Ludo Colpaert.

Er was ook een delegatie van het Franse borstelmuseum Saint-Félix uit de regio van Beauvais. “In Saint-Félix waren ze gespecialiseerd in luxe borstelwerk. De borstels werden er op de kop getrokken, een systeem dat alleen gebruikt werd voor tandenborstels, nagelborstels en haarborstels. De borstels werden er eerst in ivoor en later in been gemaakt”, zegt conservator Hilde Colpaert.

Nauwere samenwerking

“Eperon d’Or heeft nauwe contacten met verschillende buitenlandse musea”, verduidelijkt Kurt Himpe. “De contacten gaan zelfs terug naar de beginperiode van het Izegemse borstelmuseum onder de eerste conservator Raymond Werbrouck.” 

De delegatie maakte van het bezoek in Izegem ook gebruik om langs te gaan bij de firma Boucherie. Naar aanleiding van het bezoek werden ook concrete afspraken gemaakt voor een nauwere samenwerking tussen het museum Eperon d’Or en de Franse borstelfederatie. 

“Daarbij denken we niet alleen aan kennisuitwisseling, maar zeker ook aan concrete samenwerkingsverbanden die een meerwaarde kunnen zijn voor de museumsite”, besluit schepen Kurt Himpe.

(Valentijn Dumoulein)