Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eperon d'Or investeert in museumshop, workshops en uitbreiding vaste collectie

www.hln.be

25 april 2019

Het autonoom gemeentebedrijf AGIZ, dat instaat voor de uitbating en het beheer van museumsite Eperon d’Or, verhoogt het budget voor extra investeringen en nieuwe initiatieven. “Daarmee zetten we het museum verder op de kaart”, zegt schepen Kurt Himpe (N-VA).

“Zo wordt het budget voor de museumshop verhoogd, want het aanbod valt blijkbaar goed in de smaak bij de bezoekers”, weet conservator Hilde Colpaert. “We zetten ook fors in op een familievriendelijk aanbod, in workshops en extra tourguides voor de rondleidingen met gidsen. Deze investeringen hebben ook te maken met het onlangs behaalde Q-label. We voorzien ook extra geld voor twee samenwerkingsprojecten.”

“Het museum breidt ook de vaste collectie uit om de Belgische schoenontwerpers een plaats te geven en er wordt geïnvesteerd om de oude landkaart uit 1746 en de geschonken borstelcatalogus een plaats te geven in Eperon d’Or”, verduidelijkt schepen Himpe. “Daarnaast komt er ook een conservatieatelier in het fabrieksdepot en wordt de opslagruimte in het depot geoptimaliseerd.”

(Valentijn Dumoulein)