Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Cultuurhuis De Leest omgetoverd tot poŽziepretpark

Het Laatste Nieuws

1 februari 2019

De Leest wordt op zaterdag 2 februari opnieuw een poŽziepretpark. "In het kader van de poŽzieweek slaan het cultuurhuis en dienstencentrum De Leest, de bibliotheek en Kunstacademie Art'Iz de handen in elkaar", zegt cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA).

"Het cultuurhuis wordt dan eigenlijk een dichterlijk pretpark en iedereen kan tussen 19 en 21 uur gratis proeven van creativiteit. De bezoeker kan zich laten verrassen door leerlingen van de academie, vrijwilligers van het dienstencentrum, boekenwurmen van de bibliotheek en andere woordengoochelaars", verduidelijkt cultuurhuisverantwoordelijke Geerwin Vandekerckhove. Het poŽziepretpark wordt tweejaarlijks georganiseerd.

Geen poŽziewedstrijd

Voor de eerste keer is er dit jaar geen poŽziewedstrijd. "In 2017 werd de PoŽzieprijs voor de negentiende keer uitgereikt, maar iedereen was het er over eens dat er sleet op de formule kwam", zegt de schepen. "Het aantal inzendingen was sterk gedaald en de jury had ook vragen bij de kwaliteit van de ingezonden gedichten. We buigen ons in de komende tijd over een ander concept, want als een culturele prijs uitgereikt wordt, moet dit uiteraard een meerwaarde zijn."

(Valentijn Dumoulein)