Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Boek en radioprogramma over Tweede Wereldoorlog online

Het Nieuwsblad

8 juni 2019

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft de stad Izegem online een boek gepubliceerd met getuigenissen en foto's. “Zelfs een radioprogramma kan opnieuw worden beluisterd”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

In 2012 werd het boek Izegemse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog gepubliceerd en dat was in mum van tijd verkocht. De vraag naar het uitverkochte boek blijft echter aanhouden. “We plannen geen herdruk”, zegt de schepen. “Maar we hebben wel voor een andere oplossing gezorgd: het boek is voortaan online en helemaal gratis te downloaden. De link daarvoor vind je via de website van het museum Eperon d'Or: www.eperondor.be.” 

Muziek uit oorlogsjaren 

Het boek werd opgesteld aan de hand van de getuigenissen van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Izegem woonden, werkten of leefden. Het schetst een levendig beeld uit die tijd. 

“In samenwerking met radio IRO werd ook een radioprogramma gemaakt dat zeven jaar geleden op een zondagnamiddag werd uitgezonden”, zegt schepen Himpe nog. “Daarin zijn getuigenissen van die geïnterviewde mensen te beluisteren, samen met muziek uit de oorlogsjaren.” 

Het radioprogramma kan ook opnieuw beluisterd worden via de website van het museum.

(Frank Meurisse)