Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Blob neemt kinderen mee op avontuur in Wallemote-Wolvenhof

Het Nieuwsblad

18 april 2019

Blob is de nieuwe gids die gezinnen met kinderen begeleidt tijdens een avontuurlijke tocht door provinciaal domein Wallemote- Wolvenhof.

Het fictieve figuurtje kreeg een opleiding bij onder meer de provincie, Toerisme Leiestreek, stad-landschap 't West-Vlaamse Hart, de dienst toerisme van Izegem en museum Eperon d'Or. De betrokken partijen stelden samen een gezinsvriendelijke zoektocht op. In Izegem moet je met Blob op zoek naar een verdwenen familiejuweel.

“De speurtocht is ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van zeven tot twaalf jaar”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (SP.A). “Aan de hand van een plan kunnen de deelnemers op stap gaan. Onderweg exploreren ze niet alleen natuur, maar ook erfgoed en onbekende hoekjes van het provinciaal domein.”

Volgens schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) vormen het kasteel en de omgeving het ideale decor. “Het geheel - compleet met speeltuin en speelbos - spreekt tot de verbeelding.”

Gezinshappening

De deelnamebrochure kan je afhalen in de naastgelegen tennisclub Isis, het streekhuis, het museum Eperon d'Or en de Izegemse bib. Op de website www.toerisme-leiestreek.be/blob vind je ook een link waar je ze kan downloaden.

De speurtocht loopt nog tot en met paasmaandag 22 april. Die dag wordt in het domein Wallemote-Wolvenhof vanaf 11 uur een gezinshappening gehouden. Er is ook mogelijkheid tot picknick. Wie graag hoeveproducten smult, kan die bestellen via www.west-vlaanderen.be/inschrijven.

(Frank Meurisse)