Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bart Cafmeyer wint 33ste Cultuurtrofee

Het Laatste Nieuws

30 januari 2019

De Izegemse Cultuurtrofee 2018 gaat naar regisseur Bart Cafmeyer. Cultuurschepen Kurt Himpe (N-VA) overhandigde tijdens de officiŽle plechtigheid een kunstwerk van Geert Devos aan de laureaat. "De trofee is een mooie erkenning voor zijn inzet om volkscultuur bij de mensen te brengen", zegt Himpe. "Bart Cafmeyer is professioneel verbonden aan de Izegemse Kunstacademie Art'Iz, waar hij zijn laatste schooljaar gestart is. Een mooie afsluiter voor zijn professionele loopbaan. Bart is echter niet alleen gekend als leraar aan de Kunstacademie. Hij is ook regisseur van de cultuurwandelingen en toneelopvoeringen in onze stad. Hij kleurt graag buiten de lijnen, maar streeft altijd een hoog niveau na."

De trofee werd dit jaar gemaakt door Geert Devos. Het kunstwerk in cortenstaal stelt een hoofd voor met links een open sprekende mond en rechts de lippen gesloten op elkaar.

Tijdens de plechtigheid werd ook Raf Dujardin in de schijnwerpers gezet. Hij werd voor de Cultuurtrofee genomineerd als drijvende kracht achter het Volksdansfestival en het Wereldfestival. Veertig jaar inzet als man van weinig woorden, maar van veel daden.

(Valentijn Dumoulein)