Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Art'Iz schrijft 50 procent meer leerlingen in op zes jaar tijd

Het Nieuwsblad 

8 oktober 2019

Met het afsluiten van de inschrijvingen tekent de Kunstacademie Art'Iz regio Izegem een nieuw record op. In zes jaar tijd is het aantal leerlingen met bijna de helft toegenomen tot 2.600.

“We droomden even van nog meer, maar we strandden op een zucht van 2.600 inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA). Op de bloei van de kunstacademie staat vooralsnog geen rem. “In 2014 hadden we 1.785 inschrijvingen, zes schooljaren later zijn er dat 2.594. Een stijging van 45 procent en een absoluut record in de geschiedenis van de kunstacademie.”

“Na de grote groei in het domein woord tijdens de voorbije jaren is het nu de beurt aan muziek en beeld om een spectaculaire stijging te noteren”, verduidelijkt directeur Wim Belaen. “Opvallend zijn de bloei van de afdeling jazz-pop-rock en de stijging met dertig procent van de inschrijvingen bij de twaalf- tot zestienjarigen in onze beeldateliers. Ook de domeinoverschrijdende initiatieateliers doen het schitterend en verdubbelen dit schooljaar bijna tot 266 inschrijvingen.”

Buitengewoon onderwijs

Ook het nieuwe initiatief met diversiteitsateliers in de lokalen van de school voor buitengewoon onderwijs De Zonnebloem hebben tien inschrijvingen opgeleverd. Die diversiteitsateliers zijn er niet alleen voor De Zonnebloem, maar voor alle kinderen die zich in de muziekwereld willen bekwamen en dat willen doen op een tempo dat voor iedereen haalbaar is. “Dat is een mooie start en een basis om ons diversiteitsbeleid verder op te bouwen”, besluit directeur Belaen.

(Frank Meurisse)