Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Archivaris Ten Mandere Bertrand Nolf overleden

Krant van West-Vlaanderen

1 november 2019

Vorige maandag is Bertrand Nolf in zijn woning aan de Zevekotestraat na een ernstige ziekte van bijna twee jaar op 68-jarige leeftijd gestorven. Onlangs werd hij nog uitgeroepen tot cultuurprijswinnaar.

Bertrand was de echtgenoot van Martine Delaere en de papa van Geraldine en Michelle en hun partners Nick De Wulf en Frederik Deliever. Zijn kleindochters heten Stien, Amber en Noor. Bertrand was elektromechanicus van beroep maar zijn inzet voor onze stad was bijna onuitputtelijk. Zo was hij onder meer heemkundige, genealoog en paleograaf. Van Ten Mandere was hij de archivaris, stadsgids van Izegem, medestichter Die Booserik en laureaat van de stedelijke cultuurprijs 2019 en daardoor drager van meerdere eretekens.

Voor schepen Kurt Himpe is het verlies van Bertrand een groot verlies voor onze stad. “Hij won in 2014 de Heemkunde West-Vlaanderenprijs en was ook een expert op vlak van familiekunde. Hij maakte ook tientallen kwartierstaten. Dat we nog een historisch stadsarchief hebben is zijn verdienste en Bertrand gaf de geschiedenis van onze stad een digitale toekomst. In februari plaatste hij symbolisch de inventaris van het stadsarchief online”, zegt de schepen.

Cultuurtrofee

Twee weken geleden won Bertrand nog de Cultuurtrofee 2019. “De uitreiking zal jammer genoeg postuum moeten gebeuren, maar het is een bekroning voor zijn jarenlange inzet”, aldus Kurt Himpe. Bertrand was een autodidact en spoorde zijn twee dochters aan om meerdere richtingen te studeren. Hij bracht hen van kindsbeen af de cultuur bij na het bezoeken van heel wat musea. Hij was de lijm die het gezin samenhield en gaf hen raad en daad. Zijn devies was nooit opgeven en leven naar normen en waarden. Hij was ook een luisterend oor naar zijn familie toe. Bertrand omschreef zijn hobby zo: “Ik heb een passie voor geschiedenis en erfgoed en een grote liefde voor mijn stad. Ik ben blij dat ik mij in deze hobby kan uitleven.”

In zijn vrije tijd was hij hoofdman Graafschap Vlaanderen Conventie Der Schutsgilden en Keizer 1994 Sint-Sebastiaan Izegem. In januari 2018 kreeg hij het verdict van zijn ziekte te horen. Er zal van Bertrand afscheid genomen worden op zaterdag 2 november om 10.30 uur in de dekenale kerk van Sint-Tillo op het Kerkplein in Izegem.

(LDB)