Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Watersporten op kanaal Roeselare-Leie verboden

www.focus-wtv.be

31 juli 2018

De Vlaamse Waterweg heeft maandagmiddag een opvallende groenblauwe verkleuring van het water in het kanaal Roeselare-Leie vastgesteld.

Het is mogelijk dat de oorzaak van de verkleuring afkomstig is door de aanwezigheid van blauwalgen. Contact met besmet water kan schadelijk zijn voor mens en dier. De waterwegbeheerder roept daarom op om – in afwachting van de resultaten van verder onderzoek - uiterst voorzichtig met het kanaalwater om te springen, ook bij waterafname door boeren.

Recreatieverbod

“We willen geen enkel risico nemen en daarom heb ik in samenspraak met De Vlaamse Waterweg de Izegemse Watersportvereniging (IWV) gevraagd om de sportactiviteiten voorlopig op te schorten”, zegt waarnemend burgemeester Kurt Himpe (N-VA). “IWV-voorzitter Jos Bilcke nam onmiddellijk contact op met alle leden en we houden uiteraard contact met de betrokkenen om hen de resultaten van het wateronderzoek mee te delen en eventueel verder maatregelen te nemen.”

Voor de jachthaven is er niet direct een probleem. “Varen kan uiteraard wel nog, maar rechtstreeks contact met het kanaalwater wordt nu best vermeden tot we meer weten.” Intussen nadert ook de triatlon met rasse schreden. “Ik nam ook al contact op met voorzitter Frank Bruyneel. Voor de triatlon zullen we de situatie ook op de voet volgen en we staan in rechtstreeks contact met de organisatoren. De triatlon vindt plaats op 15 augustus en dus hebben we nog tijd om eventueel maatregelen te nemen als er effectief blauwalgen in het kanaal aanwezig zijn”, besluit Himpe.

(Ben Storme)