Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Unieke reizigerskoffer onder nieuwe aanwinsten voor Eperon d'Or in Izegem

www.kw.be

21 maart 2018

Tijdens de zitting van maart aanvaardde de Izegemse gemeenteraad een hele reeks aanwinsten voor het stadsmuseum Eperon d’Or. “Daaronder zitten opnieuw heel wat waardevolle collectiestukken”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Eperon d’Or krijgt elk jaar heel wat schenkingen te verwerken. “In 2017 waren dat opnieuw tientallen aanwinsten, zowel aankopen als schenkingen, van mensen buiten Izegem en uiteraard ook van veel Izegemnaars.”

“Een blikvanger onder de schenkingen is een unieke reizigerskoffer, gevuld met tien paar schoenen met gevlochten bovenleders. Eperon d’Or was hierin gespecialiseerd tegen het einde van de jaren 1950”, verduidelijkt de schepen. “De koffer werd aangetroffen op de zolder in het ouderlijk huis Vandommele in de Brugstraat en geschonken door Rik Vandommele en zijn familie en zowel de koffer als de schoenen zijn na al die jaren nog in schitterende staat. De band tussen de koffer en Eperon d’Or maakt deze aanwinst echt wel bijzonder en uniek”, besluit schepen Himpe.