Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Twxaalfde ongeval op afrittencomplex E403, oplossing beloofd nog voor zomervakantie

Het Nieuwsblad 

25 april 2018

Op de brug boven de E403 op de grens van Rumbeke en Izegem gebeurde dinsdagmorgen nogmaals een ongeval. Een Izegemnaar raakte daarbij gewond. Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt dat het een plan klaar heeft om het gevaarlijke punt “100 procent conflictvrij” te maken.

Het zoveelste ongeval aan de oprit naar de E403 richting Brugge gebeurde dinsdagmorgen rond 6.45 uur. Olivier A. (28) uit Izegem reed op de Rijksweg in de richting van Roeselare toen hij aan de verkeerslichten van het afrittencomplex verrast werd door een vrachtwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. “Die automobilist had groen licht, maar de vrachtwagen sloeg voor zijn neus af naar de autosnelweg”, zegt een verpleger die het ongeval zag gebeuren.

Olivier kon een botsing niet meer vermijden. Zijn BMW 320i cabrio beukte in op de mazouttank van de truck van de firma Vanheede Environmental Logistics uit Geluwe. Olivier werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn BMW was klaar voor de schroothoop.

Volgens de politie heeft trucker Brian B. (29) uit Izegem de situatie verkeerd ingeschat toen hij links afsloeg. Het is niet de eerste keer dat zoiets daar gebeurt. Dit jaar gebeurden minstens al drie ernstige ongevallen op het op- en afrittencomplex. In 2016 waren dat er vijf. Vorig jaar moesten de hulpdiensten minstens vier keer ingrijpen, zelfs twee keer op dezelfde dag. Niet enkel aan de kant om naar Brugge af te slaan, maar ook aan de overzijde van de brug, bij de oprit naar Kortrijk.

Om de beurt groen

Nochtans liet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sinds maart 2014 het volledige op- en afrittencomplex herinrichten met als doel de veiligheid gevoelig te verbeteren en de capaciteit van de weg te verhogen. De werken duurden 210 dagen, maar van die eerste doelstelling lijken enkel fietsers baat te hebben.

Na twee ongevallen op 30 augustus 2017 liet Izegems schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) weten dat hij opnieuw contact zou opnemen met het AVW om de situatie opnieuw te bekijken. Gisteren liet het weten dat er een oplossing op tafel ligt. “Er is een plan klaar om het kruispunt met de oprit naar Brugge honderd procent conflictvrij te maken”, zegt communicatieverantwoordelijke Dirk Vanhuysse van AVW.

“Er komen nieuwe verkeerslichten die geen enkele verwarring meer geven. Als de bestuurders die naar Brugge willen afslaan een groene pijl hebben, zal het rood zijn voor wie van Izegem komt. We willen dit nog voor de zomer realiseren.”

(Geoffrey Sabbe)