Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad wil foto's van Izegems verleden ophangen

Het Nieuwsblad

1 december 2018

Onder de centrale brug hangt een enorm spandoek met een beeld van Izegem tijdens het interbellum. Het doek maakt deel uit van de cultuurwandeling, maar het stadsbestuur wil het laten hangen. Meer nog, er moeten nog van die oude foto's bijkomen in het centrum.

De cultuurwandeling 'In Deugd en Vreugd' gaat het laatste weekend in en is een schot in de roos. “Alle beschikbare tickets zijn de deur uit en vanavond, zaterdag 1 december, zullen we afklokken op net geen 2.500 deelnemers, wat een nieuw record is”, zegt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

Een beleving

Na de familie de Pélichy en de Eerste Wereldoorlog staat deze derde editie in het teken van Izegem tijdens het interbellum en dan vooral het industriële verleden van de stad. “De reacties over de vele verrassende elementen zijn heel lovend het maakt de wandeling tot een echte beleving”, zegt de schepen. Een van die elementen is een enorme foto van de stad van honderd jaar geleden die onder de centrale brug hangt. Op die foto zie je de oude brug tussen de Emelgemse Dam en de Izegemse Brugstraat. “Als je ervoor staat, lijkt het alsof je naar het interbellum teruggeflitst wordt." Er is ook een film over die periode die de schepen wil bewaren.

Izegem beschikt over heel wat beeldmateriaal uit het verleden en de schepen sluit niet uit dat er nog van die beelden in het straatbeeld zullen komen. “Misschien niet op zulke grote banners, maar eerder op infopanelen. Je kunt al een paar voorbeelden zien op het traject tussen het station en museum Eperon d'Or.”

(Frank Meurisse)