Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad boomt als toeristische trekpleister

Het Laatste Nieuws

27 november 2018

Het aantal overnachtingen in Izegem zit in de lift. “Zowel toeristisch als zakelijk blijken de logiesmogelijkheden in onze stad sterk aan te trekken”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA).

“Het toeristische aanbod in Izegem is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en dat wordt gesmaakt door mensen die activiteiten in De Leest bijwonen en blijven overnachten, Eperon d’Or bezoeken of naar het Bierkasteel of d’Oude Maalderij gaan”, verduidelijkt de schepen. “Ook het aanbod aan cafés en restaurants blijkt een troef voor de stad. Het valt op dat toeristen nu echt Izegem uitkiezen om een weekend te verpozen. Steeds meer toeristen gebruiken Izegem bovendien als uitvalsbasis om de ruime regio te bezoeken. De herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog is daar zeker een belangrijke factor in, maar ook om Gent, Kortrijk of Brugge te bezoeken, overnachten toeristen in Izegem. Tot zelfs Poolse en Chinese toeristen toe.”

De centrale ligging van Izegem is een belangrijke troef. “Het valt op dat veel toeristen ook met de trein naar Izegem komen en specifiek voor onze stad kiezen door de bereikbaarheid via het knooppunt van de snelwegen”, besluit schepen Himpe.

(Charlotte Degezelle)