Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Ruim 20.000 bezoekers in openingsjaar museum Eperon d'Or

Het Nieuwsblad

2 januari 2018

2017 was een topjaar voor de museumsite Eperon d'Or. Het was tevens het eerste bestaansjaar. “Een schitterend resultaat”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Het was een bijzonder druk jaar voor alle personeelsleden, vrijwilligers en gidsen”, verduidelijkt de schepen. “De voorbereidingen op de officiële opening in juni, een groot volksfeest in november, tijdelijke tentoonstellingen en een toevloed aan groepen die het museum bezochten.”

Ook dit jaar lijkt de trend zich verder te zetten. “Voor 2018 zijn er al heel wat groepsbezoeken gereserveerd en we zetten met nieuwe activiteiten de museumsite zeker verder in de kijker”, zegt de schepen. “Op het programma staat een nieuwe cultuurwandeling, die het industriële verleden van onze stad in de kijker zal zetten. De nieuwe cultuurwandeling begint waar de vorige eindigde en zo is er niet alleen een link met de museumthema's, maar ook met het einde van de Eerste Wereldoorlog.”

Grote schoonmaak

De museumsite sluit in januari even de deuren. “Van 8 tot en met 22 januari is er in het museum een grote schoonmaak”, aldus conservator Hilde Colpaert. “Tijdens die periode worden alle voorwerpen die in de permanente museumopstelling staan letterlijk afgestoft en worden de tentoonstellingskasten helemaal gepoetst. Een huzarenstuk, dat niet kan geklaard worden als het museum open is en er bezoekers zijn.”

Ook het bezoekerscentrum is tijdens die periode gesloten voor de bezoekers.

(Frank Meurisse)