Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Regisseur Bart Cafmeyer wint cultuurtrofee in afscheidsjaar

Het Nieuwsblad

27 oktober 2018

De Izegemse Cultuurtrofee 2018 gaat naar Bart Cafmeyer. Hij is professioneel verbonden aan de Izegemse kunstacademie Art'Iz waar hij zijn laatste schooljaar gestart is. De prijs vormt dan ook een mooie afsluiter voor zijn professionele loopbaan.

Maar Bart Cafmeyer is niet alleen bekend als gedreven leraar aan de kunstacademie. Hij is ook regisseur van de cultuurwandelingen en toneelopvoeringen in Izegem. “Hij kleurt graag buiten de lijnen, maar streeft altijd een hoog niveau na”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

De stemming vond plaats op 22 oktober. De leden van de verenigingenraad en de vroegere laureaten van de Cultuurtrofee konden hun stem uitbrengen. De eigenlijke uitreiking van de trofee staat begin volgend jaar op het programma. Tijdens de officiële plechtigheid zal ook de andere genomineerde in de kijker gezet worden.

Raf Dujardin

Naast Bart Cafmeyer was immers ook Raf Dujardin genomineerd als drijvende kracht achter het Volksdans- en het Wereldfestival. “Veertig jaar inzet als man van weinig woorden, maar van veel daden. Hij bracht niet alleen Izegem in contact met de wereldcultuur, maar hij zette Izegem ook op de culturele kaart door zovele buitenlandse groepen naar onze stad te halen. Zo proefden ze allemaal van onze stad van schoenen en borstels”, besluit schepen Himpe.

(Frank Meurisse)