Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincie pompt een miljoen in River Terminal Roeselare

www.focus-wtv.be

16 november 2018

In het budget voor volgend jaar voorziet de provincie al een miljoen euro voor de realisatie van de River Terminal in Roeselare.

Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V). Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt dat er al in 2019 financiële middelen voorzien worden om het project te versnellen en om studieopdrachten op te starten. “De resterende en waarschijnlijk de meeste middelen zullen dan effectief in 2020 ingezet worden voor de concrete realisatie”, zegt Himpe.

Om te anticiperen op het groeiende vervoer via water van bulk en paletten op het kanaal Roeselare-Leie wordt geďnvesteerd in een overslagplatform. De Vlaamse Waterweg nv en de POM West-Vlaanderen willen ter hoogte van Schaapbrugge een nieuwe binnenvaartterminal ontwikkelen van ongeveer twee hectare. De investering van zo’n 5,5 miljoen euro zal gerealiseerd worden via een cofinanciering.  “Er zal gezocht worden naar exploitanten en er zijn blijkbaar al geďnteresseerde bedrijven. Maar de procedure is nog niet opgestart”, zegt provincieraadslid Himpe.

Vrachtwagenverkeer van de weg halen

De binnenvaart zit in de lift en de bulk- en palletstromen, waarvan er in de regio hoge volumes aanwezig zijn, zijn ideaal om via de binnenvaart te worden vervoerd. Met de terminal wil men vanaf 2020 minstens 100.000 ton overslaan, waardoor er ongeveer 3.500 vrachtwagens per jaar van de weg gehaald kunnen worden.

(Aline Declercq)