Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Politie rukt uit voor vissers en landbouwers die water capteren uit kanaal Roeselare-Leie

www.kw.be

1 augustus 2018

Op de eerste dag van het verbod om te vissen en water te capteren uit het kanaal Roeselare-Leie had de politiezone RIHO al werk om vissers en landbouwers de verbodsbepalingen te laten naleven.

"In de loop van de dag kreeg ik tal van meldingen dat er overtredingen waren en er werd telkens een politiepatrouille ter plaatse gestuurd", zegt Izegems waarnemend burgemeester Kurt Himpe (N-VA). "Het verbod om water te capteren en om te vissen is er voor de volksgezondheid. Iedereen moet dus goed beseffen waarmee hij of zij bezig is."

Intussen werd verder gezocht naar alternatieven voor de landbouwers. "Ik had opnieuw contact met gouverneur Carl Decaluwé naar aanleiding van een overleg dat woensdag plaatsvond. De Mandel is geen alternatief omdat het waterpeil ook al zeer laag staat en de kwaliteit van het water niet goed is", aldus Kurt Himpe.

"De kleiputten van Egem blijken het dichtste alternatief te zijn en daar kan continu water gecapteerd worden door landbouwers. Ze moeten zich wel houden aan de tijdsbepalingen waarbinnen water mag gesproeid worden op de velden. Die tijdsbepalingen zullen versoepeld worden."