Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Politie en stad zijn het beu: nultolerantie in schoolbuurten

Het Nieuwsblad 

26 mei 2018

“Ouders zijn vragende partij voor veilige schoolomgevingen, maar als ze konden, dan reden ze met de wagen zelfs de schoolpoort binnen om zoon of dochter te laten uitstappen”, moppert hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone Riho.

Tal van weggebruikers maken het bont in de schoolomgeving: parkeren op het zebrapad of op het trottoir, dergelijke overtredingen zijn schering en inslag. Voor politie en de stad is de maat nu vol. Er wordt overgeschakeld op een nultolerantie en de politiecontroles in de schoolomgevingen worden opgevoerd.

“De maatregelen komen er na overleg met korpsoverste Curd Neyrinck en hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone Riho en ook op verzoek van de scholen zelf”, zegt de Izegemse schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Tijdens de start van het schooljaar vonden er al intensieve politiecontroles plaats aan de scholen en in korte tijd werden meer dan 50 gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven.

“Die controles zullen nu nog opgevoerd. In heel wat Izegemse schoolomgevingen zijn er aanpassingen gebeurd en de scholen nemen zelf ook initiatieven om ouders te sensibiliseren”, aldus de schepen.

Dagelijks worden gemachtigde opzichters en wijkagenten aan de scholen ingezet om de verkeersveiligheid te verhogen.

 “Maar de reactie van autobestuurders die in de fout gaan, laat vaak te wensen over. Ook dat zullen we niet tolereren”, besluit hoofdinspecteur Beauprez.

(Frank Meurisse)