Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Parkeer & Zorg vanaf maart beschikbaar

Het Laatste Nieuws

16 februari 2018

Zorgverstrekkers zoals dokters en verpleegkundigen krijgen vanaf 1 maart de mogelijkheid om te parkeren voor de oprit of garagepoort van patiŽnten of van hun buren voor de duur van de verzorging. Het gaat om het Parkeer & Zorg-systeem dat eerder al in andere steden werd geÔntroduceerd. De vraag om het systeem ook in Izegem in te voeren kwam van raadslid Inge Six (Open Vld).

"Wie zijn of haar garagepoort of oprit aanbiedt voor dit systeem doet dit 24 uur op 24 en 7 dagen op 7", weet mobiliteitsschepen Kurt Himpe (N-VA). "De stad zal een sticker ter beschikking stellen die zichtbaar aan de oprit of aan de garagepoort moet aangebracht worden. De zorgverstrekker moet een Parkeer & Zorg - kaart zichtbaar in de wagen leggen. De kaart is ook enkel geldig voor een deelnemende oprit of garagepoort en het systeem kan enkel als er geen parkeerverbod van toepassing is aan die garage of oprit."

Gebruikers en aanbieders die van het systeem willen gebruik maken kunnen een aanvraag richten tot de dienst openbare werken en mobiliteit van de stad. De kaart en de sticker zijn gratis te verkrijgen.

(Valentijn Dumoulein)