Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Oplossing voor zonevreemde cafetaria Keunepupe

www.focus-wtv.be

21 november 2018

Dankzij een definitief plan voor  provinciaal domein ’t Veld in Ardooie  is er een oplossing voor cafetaria De Keunepupe.  De horecazaak krijgt dankzij het nieuwe PRUP een nieuwe locatie ter hoogte van de parking.

De Keunepupe is destijds gebouwd zonder vergunning. In 2020 komt er een nieuwe cafetaria en zal de Keunepupe naar daar verhuizen. Buurtbewoners waren lang bezorgd dat er bij de nieuwe cafetaria een feestzaal zou gebouwd worden. Maar dat zal toch niet het geval zijn. Dankzij nieuwe trage wegen zal het provinciaal domein ook beter bereikbaar zijn voor wandelaars en fietsers vanuit Meulebeke en Izegem. De provincie zal een overloopparking realiseren om drukke momenten op te vangen.

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA): “De cafetaria werd destijds niet gebouwd door de provincie, maar zat in het patrimonium dat verworven werd bij de aankoop van het domein in 1981. Het provinciaal domein is het voormalig kasteelpark van het kasteel de Jonghe d’Ardoye. De constructie werd geplaatst tussen 1971 en 1973 en sindsdien altijd uitgebaat als cafetaria.” In het uitvoeringsplan krijgt de cafetaria een nieuwe locatie ter hoogte van de huidige parking. "Buurtbewoners waren bezorgd dat er in de nieuwe cafetaria ook feestzaalmogelijkheden zouden komen, maar dat wordt uitgesloten. Het is de bedoeling om in 2020 de nieuwe cafetaria te bouwen en De Keunepupe te verhuizen.”

(Ken Pieters)