Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA heeft provincielijsten klaar

Krant van West-Vlaanderen

27 april 2018

N-VA stelde in Kortrijk haar lijsten voor de komende provincieraadsverkiezingen voor. Kristof Pillaert, Wim Aernoudt en Jan Van Meirhaeghe zijn de lijsttrekkers voor de drie kieskringen die onze provincie nog telt. Huidig fractieleider Kristof Pillaert (49) uit Hooglede trekt de lijst voor het district Kortrijk-Roeselare-Tielt, waar er 16 zetels te begeven zijn. Kurt Himpe (Izegem) duwt de lijst, en de andere twee provincieraadsleden, Sigrid Vandenbulcke uit Menen en Rik Buyse uit Wielsbeke, vinden we op de plaatsen 2 en 13. Ook twee burgemeesters op deze lijst : Els De Rammelaere van Tielt op 14, en Koenraad Degroote van Dentergem op 15.

De kieskring Oostende-Westhoek telt elf verkozenen. Hier staat Wim Aernoudt (49), een technisch manager uit Gistel, op de kop. Dierenarts Wouter Vanlouwe uit Veurne duwt de lijst en het derde provincieraadslid, Luc Coupillie uit Diksmuide, staat derde. Opmerkelijke invulling van plaats 2 overigens: die is voor Virginie Mahieu uit Wervik, leerkracht aan het befaamde Vlaamse schooltje van Komen, dat intussen groeit en bloeit als ‘De Taalkoffer’. Opvallende verschijning op plaats 4 is die van Luba Minarikova, een Slovaakse die intussen goed is ingeburgerd in Oostende.

Net als de vorige keer wordt de lijst van het district Brugge getrokken door de 61-jarige chirurg Jan Van Meirhaeghe uit Damme. De twee overige zittende provincieraadsleden, Tijl Waelput en Marleen De Mulder, vinden we op de plaatsen 5 en 8. Pol Van Den Driessche duwt deze negenkoppige lijst.

(Jos Remaut)