Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw concept voor fietsexamen in politiezone RIHO

www.kw.be

23 april 2018

De politiezone RIHO (Hooglede, Izegem, Roeselare) werkte een nieuw concept voor het fietsexamen uit. "Met het fietsexamen wordt in elk deelgebied de fietsvaardigheid van de zesdejaars van de lagere scholen geëvalueerd", zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

"In Izegem is er nu een traject dat aangeduid zal worden met permanente borden. Tijdens het fietsexamen worden door de politie op de invalswegen borden geplaatst om de andere weggebruikers te verwittigen dat er een fietsexamen is", verduidelijkt de schepen. In Izegem worden de fietsexamens afgelegd in de maand mei. "Ouders hebben uiteraard de mogelijkheid om met de kinderen te oefenen voor het fietsexamen of bijkomend het traject te gebruiken als oefening als ze niet slaagden."

"Op het traject zijn er twintig controlepunten waar algemene aspecten zoals stuurvaardigheid, rechts rijden op de weg, beide handen aan het stuur of aandacht voor het verkeer geëvalueerd worden. Maar bij elk controlepunt zijn er ook specifieke aandachtspunten afhankelijk van de situatie."

"Met het fietsexamen wil de politiezone samen met de deelnemende steden en gemeenten de jonge fietsers extra ondersteunen en sensibiliseren, want verkeersveiligheid is een zaak van elke weggebruiker", zegt de mobiliteitsschepen. "Daarnaast worden de fietsen van de deelnemende kinderen in samenwerking met het Fietspunt van Roeselare ook gelabeld tijdens het fietsexamen, wat belangrijk is voor de diefstalpreventie."

Na het fietsexamen krijgen de geslaagde deelnemers een diploma van de preventiedienst van de politiezone.