Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Naar nultolerantie in schoolomgevingen

www.focus-wtv.be

23 mei 2018

De verkeerscontroles in de Izegemse schoolomgevingen worden opgevoerd. “Na overleg met de korpsoverste en hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone RIHO zal er daarbij vanaf nu nultolerantie zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

Deze maatregel komt er ook op specifieke vraag van de scholen zelf.

“Tijdens de start van het schooljaar vonden intensieve politiecontroles plaats aan de scholen en in korte tijd werden meer dan 50 gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven. Die controles zullen nu opgevoerd worden en in het belang van de verkeersveiligheid aan de scholen is er nultolerantie”, verduidelijkt Himpe. “In heel wat Izegemse schoolomgevingen zijn er aanpassingen gebeurd en de scholen nemen zelf ook initiatieven om ouders te sensibiliseren.”

“Ouders dragen zelf ook grote verantwoordelijkheid”

“Parkeren op het zebrapad voor de school, parkeren op het voetpad… Het zijn maar enkele voorbeelden van overtredingen die zeer vaak vastgesteld worden aan de scholen”, zegt hoofdinspecteur Miguel Beauprez van de politiezone RIHO. “Ouders zijn vragende partij voor verkeersveilige schoolomgevingen, maar indien mogelijk zouden ze met de wagen de schoolpoort zelfs binnenrijden om zoon of dochter te laten uitstappen.”

Dagelijks worden gemachtigde opzichters en wijkagenten aan de scholen ingezet om de verkeersveiligheid te verhogen. “Maar de reactie van autobestuurders die in de fout gaan, laat vaak te wensen over. Ook dat zullen we niet tolereren”, besluit hoofdinspecteur Beauprez.

(Ben Storme / Belga)