Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persartikel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie Art'Iz in Izegem breidt opleidingen uit met theaterregisseur en productontwerp

www.kw.be

26 augustus 2018

Vanaf september breidt de Kunstacademie Art’Iz het bestaande opleidingenpakket uit met twee toppers. “We gaan voluit voor een regionale uitstraling met de opleiding tot theaterregisseur en productontwerp”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe. “We kregen de goedkeuring van de Vlaamse Regering om dit te programmeren en met het huidige aanbod en deze uitbreiding verankeren we het succes van de Kunstacademie Art’Iz.”

“De plannen voor een nieuwe locatie van de Kunstacademie samen met de bibliotheek, het historisch archief en de heemkundige kring in de gebouwen van de voormalige drukkerij Strobbe zitten op het goede spoor, maar we willen ook inhoudelijk klaar zijn voor een mooi toekomstverhaal”, verduidelijkt schepen Himpe.

“De Kunstacademie heeft een sterke traditie in de opleiding woord en is hiervoor in heel Vlaanderen gekend. Met de opleiding theaterregisseur versterken we dit aanbod”, zegt directeur Wim Belaen. “Geïnteresseerden die deze opleiding willen volgen, moeten 18 jaar zijn maar een voorkennis is niet vereist. Een opleiding aan een academie is uiteraard een pluspunt. Theorie en praktijk gaan hand in hand met werksessies zoals dramaturgie, spel-coaching en theatertechniek. Voor deze opleiding hebben we Steven Duyck als docent aangeworven en de opleiding wordt gecoördineerd door Bart Cafmeyer.”

Ook productontwerp is een nieuwe opleiding aan de Kunstacademie. “Creativiteit troef”, aldus Wim Belaen. “Zelf een stoel, tafel, lamp of speelgoed maken. Leuke ideeën uitvoeren in verschillende materialen, van ontwerp tot creatie is het motto van de opleiding productontwerp met docent Lisa Spillebeen.” Deze opleiding kan tot vijf jaar duren. Daarin volgt de leerling een individueel parcours. De eerste drie jaar zijn opgedeeld in vormgestuurde opdrachten, ontwerpgestuurde opdrachten, maak- en techniekgestuurde opdrachten en integratieopdrachten. In de laatste twee jaar wordt dan verder gewerkt aan de persoonlijke eigenheid van de kunstenaar.

“Nieuw is trouwens ook dat nu ook al zevenjarigen een initiatie kunnen volgen in Izegem, Kachtem en de filiaalgemeenten en vanaf acht jaar kan er ook al een opleiding instrument gevolgd worden”, besluit schepen Kurt Himpe.